In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Bakeplus Nieuwsbrief 29 februari

Heading

Bakeplus


Succesvolle systeem upgrade Bakeplus
In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 februari heeft het software pakket waar wij intern mee werken een systeem upgrade ondergaan. Het software pakket wordt organisatiebreed gebruikt om onze service aan u optimaal te kunnen laten verlopen. Denk hierbij aan het invoeren van een order door onze verkoopbinnendienst medewerkers, maar ook aan het correct laden van uw producten in onze vrachtwagens. 
 
Pasen en Moederdag
In de bakkerswinkels die wij bezoeken verschijnen steeds meer heerlijke Paasproducten van mooie gebakjes tot aantrekkelijke verwenbroden. Deze maand staan er in onze maandacties daarom ook veel producten voor de Paasdagen. Voor de ontbijt, lunch of brunchmomenten; grondstoffen voor Paasbroden, croissants en pasteitjes tot hazelnootschuim, vullingen en advocaat scharrelei voor gebak. Doe er uw voordeel mee.
 
Marketing tip: Facebook rolt nieuwe reactieknoppen naast 'like' uit
De traditionele like-knop moet plaatsmaken voor een zestal smileys die het hele emotiespectrum bedienen. Zo kunnen gebruikers behalve like ook aangeven dat ze een bericht grappig, verdrietig, boosmakend of ongelooflijk vinden. Wie een hartje als reactie wil achterlaten kan dat voortaan ook doen. Lees meer hierover via klik.
 


Nieuws van Leveranciers

 
Wouter de Graaf
Van week 9 tot en met week 12 heeft Wouter de Graaf vier nieuwe actieknallers: RB appelpencee, RB Amandelrondo, RB Walnootpencee en Kokosmakroon. In deze periode ontvangt u 15% korting. 
Niet al deze producten zijn Bakeplus standaard uit voorraad leverbaar.
 
58098 Gr.112MS RB Appelpencee (48 st.)
55240 Gr.123MS RB Amandelrondo (48 st.)
58039 Gr.429MS RB Walnootpencee (48 st.)
58096 Gr.114 Kokosmakroon (48 st.)

Smilde Bakery
Binnen het Pruvé assortiment introduceert Smilde Bakery schelpen met fijne suiker. Roomboter schelpen met fijne en minder suiker: enerzijds een antwoord op de groeiende vraag naar minder suiker, en anderzijds een drager die nieuwe mogelijkheden biedt. De schelp karamelliseert lichtjes bij het nabakken en geeft daarmee een andere smaak aan koude en warme vullingen. 
Deze productintroductie is vooralsnog bij Bakeplus alleen op bestelling leverbaar.
 
38080 Pr RB Schelpen 18 cm fijne suiker (36 st.)
38081 Pr RB Schelpen 27 cm fijne suiker (8 st.)
Asperge-Hambroodje van Smilde Bakery is een heerlijke seizoenssnack volgens oude bakkersreceptuur, op basis van een ragout met witte asperges en beenham. Het toegevoegde kookvocht uit de asperges geeft de ragout een intensere smaakbeleving.
Deze productintroductie is vooralsnog bij Bakeplus alleen op bestelling leverbaar.
52076 SB RB Asperge-hambroodje (54 st.)
 
Dawn
Van 1 maart tot en met 31 mei 2016 ontvangt u 15% korting op een selectie DAWN Fruitvullingen (Delifruit) Evergreens. Niet al deze producten zijn bij Bakeplus standaard uit voorraad leverbaar.
 
28351 Un Delifruit classic Aardbei (5,5 kg)
28308 Un Delifruit classic Bosbes (2,7 kg) N
28316 Un Delifruit classic Donkere kers (2,7 kg)
28360 Un Delifruit classic Framboos (6 kg)
 
Van der Pol
Als specialist op het gebied van gelamineerde degen zal Van der Pol tijdens Bakkersvak te Rosmalen het fonceerdeeg onder de aandacht brengen. Fonceerdeeg is een gelamineerd deeg met een zeer rustige werking. Het fonceerdeeg is speciaal ontwikkeld voor het bekleden van vormen en afwerken van quiche of taart. Geschikt voor zoete en hartige producten. Het deeg is gemaakt met 100% roomboter. Door de speciale opbouw en receptuur vervormt (krimpt) het deeg nauwelijks in de vorm. De deegstukken zijn dun, ontdooien snel en zijn gemaakt op het meest ideale formaat voor uitrollen op de uitrolbank. 
Deze productintroductie is vooralsnog bij Bakeplus alleen op bestelling leverbaar.
58149 DPW 3083 Fonceerdeeg (2x 5 kg)
CSM
Heerlijk om te herontdekken. Waldkorn ging op zoek naar de oorsprong van de oudste graangewassen. Eenkoren en Emmer worden nu op speciale daarvoor geselecteerde velden geteeld voor Waldkorn Oude Granen. Een uniek donker meergranenbrood met de nootachtige smaak van eenkoren en de kruidige toets van emmer. Naast volkorenrogge en volkorentarwe bevat Waldkorn Oude Granen de echte oude granen eenkoren en emmer. Vrij van e-nummers, palmolie en lactose. Vraag uw CSM vertegenwoordiger naar het POS pakket.
 
15415 CSM Waldkorn oude granen (15 kg)
 
Ireks
Doet u al mee?
Bakkend Nederland heeft inmiddels kennis gemaakt met de gratis PUUR probeerbox. Hiermee heeft de ambachtelijke bakker de mogelijkheid om PUUR bekend te maken onder zijn klanten. Daarbij kan de bakker zich ook inschrijven voor de gratis consumentenactie ‘PUUR & PERSONAL’. 
Heeft u geen  PUUR probeerbox ontvangen? Of u bent nieuwsgierig geworden naar de consumentenactie  PUUR en PERSONAL? Kijk dan op: www.ireks.nl of neem contact op met uw IREKS baktechnisch adviseur of stuur een mail aan: marketing@ireks.nl. 
Bonne Brioche
Ireks heeft haar folder van Bonne Brioche uitgebreid met een paar leuke varianten. De mogelijkheden met BONNE BRIOCHE zijn echt onbeperkt: een echte Duitse Butterkuchen, Nederlandse Roombroodjes, een overheerlijke Franse Brioche als ook Paashazen en Paashaantjes. Bonne Brioche heeft een toevoeging van 25% op de bloem en bevat geen zout. 
Vraag dan uw Ireks baktechnisch adviseur of via marketing@ireks.nl naar de Paasrecepturen!
 
18196 Ir Bonne Brioche (12,5 kg)

Mutaties



Wouter de Graaf saneert na uitloop voorraad Gr. 10615 Mega RB Saucijzenbroodje (art.nr. 58046) en Appelflappen Hoef Panabon (art.nr. 55414)


Partnerback saneert Weltmeisterbrotchen (art.nr. 58902). Bakeplus biedt als alternatief BR Voorgebakken Kampioentjes (art.nr. 55402)

De activiteiten van Heavens Bakery zijn overgenomen door Panesco. Uw vertrouwde Heavens Bakery producten worden uitgeleverd in Panesco dozen. 
55533 HB Rustieke Sandwich Baquette Wit -Nieuw: 55600 PCO Petit Pain Rustic Nature 125g
55535 HB Rustiek Baquette Meergr.400g -Nieuw: 55601 PCO Rustic Multigrain Baguette 
55529 HB Rustiek Wit Brood -Nieuw: 55602 PCO White Farmers Bread 600
55532 HB Brood Rustiek Meergranen 600g -Nieuw: 55603 PCO Rustic Multigrain Loaf
55528 HB Rustiek Donker Volkoren Brood -Nieuw: 55604 PCO Miller Loaf 600
55534 HB Rustiek Alpenbrood 600g -Nieuw: 55605 PCO Twisted Rustic Multigrain Loaf
55526 HB Spelt Boerenbrood -Nieuw: 55606 PCO Spelt Bread 600
55525 HB Rustiek Mueslibrood -Nieuw: 55607 PCO Muesli Multi Fruits Loaf
55545 HB Rustiek Olijvenbrood 600g -Nieuw: 55608 PCO Rustic Olive Boulot

Marktinformatie

 
Finalisten Brabants worstenbroodje 
Maandag en dinsdag (22 en 23 februari) waren in de studio van Omroep Brabant de voorrondes van ‘Het lekkerste Brabantse worstenbroodje’, waarbij 40 bakkers, 39 thuisbakkers en 42 leerlingbakkers ieder vijftien worstenbroodjes moesten inleveren. Deze worstenbroodjes zijn vervolgens beoordeeld door een jury.
De komende weken kunnen de finalisten nog flink oefenen op het Brabants erfgoed. Op 14 maart moeten ze namelijk opnieuw aan de slag. Deze keer niet in hun eigen bakkerij of keuken, maar bij het Cingel College in Breda. Namens Bakeplus wensen wij iedereen veel succes! 
Bekijk hier een overzicht van de finalisten: klik.
 
Europese samenwerking gezondere voeding
Er is brede steun van 22 EU lidstaten plus Noorwegen en Zwitserland, het internationale bedrijfsleven en patiëntenorganisaties om het aanbod van voedingsproducten stap voor stap gezonder te maken door het verminderen van zout, verzadigd vet en suikers. Lidstaten, de levensmiddelenindustrie en NGO’s werken samen om dit doel te bereiken. Dat is de uitkomst van de conferentie die op 22 februari 2016 in Amsterdam is gehouden in het kader van het Europees voorzitterschap.
Voor meer informatie over dit onderwerp: klik.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Bakeplus Zevenaar BV
T +31 (0)31 652 74 41
info.zevenaar@bakeplus.nl
Brood