In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Bakeplus Nieuwsbrief 29 augustus

Heading

Bakeplus


BakePLUS-event ‘16
Bakeplus en partners kiezen voor een nieuwe vorm om u te inspireren. Op maandag 12 september bieden wij u een geheel vernieuwd event in Haaften. Een programma boordevol ideeën voor nieuwe producten en meer verkoop! Al onze klanten en relaties nodigen wij van harte uit.
Wat kunt u op dit eerste BakePLUS-event ‘16 verwachten?
Om 12.00 uur trapt Bas Nijhuis de middag af met een lezing over het belang van kijken (ziet u wel wat u ziet?), teambuilding en delegeren. Dit alles doorspekt met beelden van de Champions League van afgelopen jaar. Deze sessie zal in totaal 4 keer plaatsvinden gedurende de middag. 
Op het partnerpaviljoen staat voor u klaar;
  • Een doorlopende serie aan demonstraties en presentaties van 16 proefbakkers en demonstrateurs van Bakepluspartners  in het thema “Authentiek & Rustiek”.
  • Een continue demonstratie door Hans Som (coach Nederlands Boulangerie team) samen met Peter Bienefelt (Meester Boulanger).
  • Vers specialisten inspireren elkaar.
  • Exclusieve Event kortingen op een assortiment hardlopers, uitsluitend voor bezoekers.
U kunt u aanmelden via uw Bakeplus vertegenwoordiger of door een mailtje te sturen aan  marketing@bakeplus.nl 
 
 
Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2016
Op 8 oktober start de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Een week lang staat de ambachtelijke bakker in Limburg en Zuid-Oost Brabant centraal. Tijdens deze week zijn er diverse feestelijke activiteiten. Meer hierover leest u op de website van Bakeplus of vraag ernaar bij uw Bakeplus contactpersoon. 
Het reilen en zeilen rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker volgt u ook via de Facebook pagina: www.facebook.com/vlaaikeuring
 
 
Marketing tip: Laat je email opvallen
Naast de vele mailings die naar consumenten verstuurd worden, zijn er per dag zo’n 89 miljard e-mails die in zakelijke mailboxen terechtkomen. En met het feit dat niet alle mails geopend worden, doe jij er alles aan om op te vallen. Hoe pak je dat voor B2B-marketing slim aan? Lees  hier meer. 

Thuisbakconcept Bakeplus: Wat bakt u ervan?
4 september 2016 start het nieuwe seizoen van ‘Heel Holland Bakt’. En heel Holland bakt ook echt. Thuisbakken is populair. Supermarken halen hier veel omzet uit. Bakkers doen dit (nog) in mindere mate. Dat terwijl de bakker de vakman pur sang is. De bakker heeft dé beste ingrediënten in huis, ingrediënten van de vakman. Waarom zou hij deze niet ompakken en gaan verkopen aan de consument? Bakeplus gaat de bakker hierbij ondersteunen en biedt een totaalconcept aan: Thuisbakmixen.
Een bakker kan zo starten: grootverpakking van door ons geselecteerde populaire thuisbakmixen, kraftlook (klein)verpakking, meelschep, stempelset, poster, recepturen, etiketten, kostprijsberekeningen. Al deze producten zijn vanaf week 34 uit voorraad leverbaar. 
Uw Bakeplus contactpersoon kan u van meer informatie voorzien. 

Nieuws van Leveranciers


Dossche Mills
Speciaal voor het najaar geeft Dossche Mills van 1 september tot en met 31 december 20% korting op een selectie najaarsartikelen.
Niet al deze producten zijn standaard uit voorraad leverbaar bij Bakeplus.
 
06252 DM Star oliebollenmix (10 kg)
23072 DM Boterstollenpoeder (20 kg)
06290 DM Bloem Gigant (25 kg)
06215 DM Bilux (25 kg)
04142 DM 4800 Stollenbloem
 
Dossche mills introduceert biscuit met Star Génoise. Een biscuit (kapsel)mix die zich kenmerkt door een hoog opklopvermogen in de kuip, een zeer fijne structuur met hoge draagkracht, gelijkmatige korst die niet loslaat van de kruim en het niet terug invallen na het bakken. De biscuit heeft een mooi, gele kleur en uitgesproken smaak. Deze samenstelling is uiterst geschikt voor het sauceren.
 
06265 DM Star Genoise (15 kg)
 
 
Dawn
Van 1 september tot en met 31 december ontvangt u 15% korting op een selectie Dawn Fruitvullingen (Delifruit) Evergreens. 
 
28351 UN Delifruit Aardbei (5,5 kg)
28367 UN Trad.90% Appel 10/10 (11 kg)
28308 UN Delifruit Bosbes (2,7 kg)
28316 UN Delifruit C Donkere kers (2,7 kg)
28358 UN Delifruit Donkere kers (5,5 kg)
28360 UN Delifruit Framboos (6 kg)
 
Van 1 september tot en met 31 december ontvangt u bij aanschaf van een volle overdoos met 6 flessen Dawn Emulshine Extra, 1 van deze 6 flessen gratis. 
Dawn Emulshine Extra is een ready to use clean label glansmiddel ter vervanging van eistrijksel geeft een langdurige, niet plakkende glans aan al uw bakkerij producten. 
Bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
28165 UN Emulshine extra 1 ltr (6 stuks)
 
Dawn introduceert een viertal nieuwe decorgels plus. Het gaat om 4 verschillende versies: Neutraal, Glamour Silver, Caramel en Chocolade (met 10% echte chocolade).
Deze productintroducties zijn bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
27333 Dawn Decorgel plus Glamour Silver (3 kg)
27334 Dawn Decorgel plus Neutraal (3 kg)
27335 Dawn Decorgel plus Caramel (3 kg)
27336 Dawn Decorgel plus Chocolade (3 kg)
 
 
So Pure
Het glutenvrij assortiment is uitgebreid met 2 varianten broodjes: een bruine en een witte variant van 60 gram. 
Al enige jaren heeft Bakeplus een ruime selectie glutenvrije producten van So Pure in haar assortiment. Vraag uw buiten- of binnendienstmedewerker naar de actie met de gratis display.
Voor deze actie geldt op = op.
 
69855 ZO GLV Bio Broodjes Bruin 60g (25)
69858 ZO GLV Bio Broodjes Wit 60g (25)
 
Smilde Bakery 
Smilde Bakery komt met vernieuwde sloffen. Het betreft een verbeterde receptuur van PR 18267 roomboter slof gele room (art.nr. 54446) en de PR 18269 roomboter amandel slof (art.nr. 54444). 
 
54446 PR 18267 Rb Slof Gele Room (30 st.)
54444 PR 18269 R.B. Am.Sloffen (30 st.)
 
 
Dobla
Galette actie bij Bakeplus. Pak nu uw voordeel en bestel goedkoop uw Dobla galettes voor het najaar! Alle galettes voor maar € 0,015 per stuk in de maanden augustus en september.
 
32023 Decorette ass. 100% MB UTZ (375 st.)
32001 Exclusief ass. 100% MB UTZ (310 st.)
32018 Punt Decorette 100% MB UTZ (245 st.)
32002 Victory assortiment 100% MB UTZ (315 st.)
32036 Grand Decor assortiment 100% MB UTZ (260 st.)
32000 Galette assortiment puur 100% MB UTZ (315 st.)
32015 Rond puur 100% MB UTZ (500 st.)
32014 Belle decor 100% MB UTZ (280 st.)
32072 Maan puur 100% MB UTZ (317 st.)
32024 Raster Klein 100% MB UTZ (380 st.)
32019 Waaier 100% MB UTZ (275 st.)
32013 Pompidou 100% MB UTZ (265 st.)
 
 
Procema
Procema introduceert een nieuw roomboter vegetarisch broodje. U kunt tot en met 30 september voordeling kennis maken met dit “ovenheerlijke” vegetarische broodje. U ontvangt in deze periode 15% korting.
Deze productintroductie is vooralsnog bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
58792 Proc. RB vegetarisch broodje (35 st.)
 
 
Wouter de Graaf
In de zomeractie van week 29 tot en met week 36 brengt Wouter de Graaf een tweetal producten onder de aandacht. In deze periode ontvangt u op de rose tompouce 20% korting en op de roomboter appelroomrol 12 cm 25% korting.
 
58603 Gr.290N Rose tompouce (24 st.)
58033 Gr.658 RB Appelroomrol (60 st.)

Mutaties


Sonneveld saneert Sonextra Gestoomde Triplet 11 kg (art.nr. 09286).

Marktinformatie


Lagere opbrengst tarwe, kwaliteit is goed
De oogst van tarwe en gerst in Nederland is halverwege, zo melden meelleveranciers en de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV). De kwaliteit is goed te noemen. Op de prijs heeft de lagere opbrengst nauwelijks invloed, omdat de wereldmarkt het prijsniveau bepaalt. In andere delen van de wereld worden wel grote oogsten gemeld. Lees hier meer. 
 
 
Hoeveel suikers nemen we in Nederland eigenlijk in?
In de media worden beweringen gedaan over suiker die niet altijd overeenkomen met de feiten, volgens het Kenniscentrum suiker & voeding. Daarom heeft het kenniscentrum onder meer een informatief filmpje (infokick) gemaakt over de suikerconsumptie in Nederland.
 
Omzet voedingsindustrie in tweede kwartaal 2016 met 0,9% gestegen
De omzet van de voedings- en genotmiddelenmiddelenindustrie is in het tweede kwartaal van 2016 met 0,9% gestegen. Daarmee is de voedingsmiddelenindustrie een uitzondering. De totale Nederlandse industrie behaalde in het tweede kwartaal 6,0% minder omzet dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. De omzet daalde hiermee voor het achtste kwartaal op rij. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor industrie, tweede kwartaal 2016 van het CBS.
 
De afzetprijzen in de voedings- en genotmiddelenindustrie zijn al meer dan 2 jaar niet gestegen. Ook in het tweede kwartaal zijn de prijzen met 1,6% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De daling betrof vrijwel alleen de prijzen van voedingsmiddelen, de prijzen van de dranken- en tabaksindustrie bleven ongeveer gelijk aan die van vorig jaar. De omzet steeg in dezelfde periode met 0,9%. Binnen de voedingsmiddelenindustrie steeg de omzet met 1,1%, de omzet in de drankenindustrie bleef vrijwel gelijk, terwijl de tabaksindustrie een daling van de omzet kende.
 
Ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie verwachten in het derde kwartaal van 2016 nauwelijks verandering. Zie voor meer informatie de Kwartaalmonitor industrie, tweede kwartaal 2016 op de website van het CBS.

 
Oliebollen Experience luidt oliebollenseizoen 2016 in
Na het succes van vorig jaar organiseren NBC en Koopmans Meel wederom de Oliebollen Experience. Met praktische workshops en  een Masterclass van Meester Boulanger Wietse Schiere, Ivo Vliegendehond , Doris de Boeck en Anita Bootsma gaan bakkers en oliebollenbakkers op zoek naar  de beste oliebol.
Lees hier meer over en schrijf je direct in op www.nbc.nl

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Bakeplus Zevenaar BV
T +31 (0)31 652 74 41
info.zevenaar@bakeplus.nl
Brood