In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Bakeplus Nieuwsbrief 27 februari

Heading

Bakeplus

 
IJsVak-Beurs ’17: 2 druk bezochte dagen 
Dinsdag 21 en woensdag 22 februari liep de ijsbranche uit voor de jaarlijkse IJsVak-Beurs in Uden. Bakeplus was daar present met onder meer 
70 verrassende ijssmaken; 
Een noviteit op biscuit gebied;
Bakeplus & Callebaut; samen als exclusieve Chocolade-ijs specialist!
Een ‘take-away’ verpakking;
Voor de vakman; van pulp tot ijs;
en een aantal aantrekkelijke aanbiedingen
Op onze Facebookpagina (klik) ziet u hoe Bakeplus zichzelf presenteerde tijdens de IJsVak-Beurs. 
Pasen
Bij velen van u liggen de chocolade paaseitjes alweer in de winkel. Uw buitendienstmedewerker heeft een handig overzicht met hardlopende grondstoffen. 
 
Marketing tip: Gebruik van live video 
Op steeds meer social media kanalen is het tegenwoordig mogelijk om je doelgroep direct live te bereiken. Door middel van het gebruik van zo genaamde live video’s. In dit artikel zie je verschillende voorbeelden en geef ik je tips en tricks om je live video zo succesvol mogelijk in te zetten. Wij denken dat vooral variant 2 ‘een kijkje in de keuken’ goed past bij u. Klik hier voor het artikel.
 
Bakkersvak 2017
Wilt u ons bezoeken tijdens de Bakkersvak? Registreer u gratis via de volgende link: klik.

Nieuws van Leveranciers

 
Ireks
Samen met Ireks introduceert Bakeplus Spelt & Honey. Een 100% mix voor de bereiding van een (h)eerlijk speltbrood. Met Spelt & Honey bent u en uw consument verzekerd van een kwalitatief speltbrood waarvan het graanmaalproduct uit 100% spelt bestaat. 
Uit voorraad leverbaar vanaf 1 maart.
 
18184 Ir Spelt & Honey BP (20 kg)
Procema
Vanaf week 9 ontvangt u 15% korting op de roomboter Groentesnack. Een 100% vegetarisch broodje van roomboter korstdeeg met een heerlijke groentevulling.
Dit product is bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
58792 Proc. Rb Vegetarisch Broodje (35)
Goemans
Voor Pasen en Koningsdag heeft Goemans weer smaakvolle thema petit fours. De petit fours zijn opgebouwd uit een luchtig kapsel, crème, een dakje van marsepein en overgoten met een heerlijke dip. Bij de Paas petit fours is dit een gele dip met mango smaak en de Koningsdag petit fours  zijn overgoten met een oranje dip met sinaasappelsmaak. Met deze petit fours kunt u leuk inspelen op de feestdagen en u kunt hier uw eigen persoonlijke touch nog aan meegeven door ze zelf nog te voorzien van logo of creatieve afwerking.
Voorverkoop van deze petit fours sluit op 17 maart. Uitlevering Paas petit fours in week 14 en de Koningsdag petit fours in week 16.
 
55092 Paas petit fours vierkant geel (144 st.)
55091 Oranje petit fours vierkant (144 st.)
Dawn
In maart, april en mei voert Dawn actie met een selectie fruitvullingen (Delifruit) evergreens. U ontvangt op leveringen in deze periode 15% korting. Deze fruitvullingen zijn ideaal voor het vullen, decoreren of verrijken van de vruchtensmaak van vele desserts, taarten, vruchtenvlaaien, stukswerk etc.
 
28351 UN Delifruit Aardbei 5,5 kg
28367 UN Trad.90% Appel 10/10 11 kg
28308 UN Delifruit Bosbes 2,7 kg
28316 UN Delifruit C Donk.Kers 2,7,kg
28358 UN Delifruit Donkere Kers 5,5 kg
28360 UN Delifruit Framboos 6 kg
 
Van der Pol
Tijdens Bakkersvak introduceert Van der Pol Luikse Wafeldeegbollen in de smaken suiker, kaneel en aardbei. Deegbollen zijn los verpakt, 115 gram per stuk. Rijzen na ontdooien in tray in de doos ofwel in de deegkast. De deegbollen plakken niet in de verpakking en de suiker vloeit niet uit. De deegbollen zijn bereidt met 100% roomboter en vol van smaak.
Deze productintroducties zijn bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
58311 VD Pol Deegbollen Suiker wafels (36 st.)
58312 VD Pol Deegbollen Kaneel wafels (36 st.)
58313 VD Pol Deegbollen Aardbei wafels (36 st.)
Wouter de Graaf
Wouter de Graaf introduceert vier smaken Lava Cookies, drie soorten Kokosbeslag en drie soorten Cakeplakken. Deze productintroducties zijn bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
55281 Gr.1685 Kokosbeslag Choc. 2.5 kg
55280 Gr.1684 Kokosbeslag Naturel 2.5 kg
55282 Gr.1686 Kokosbeslag Rhum/Roz. 2.5 kg
55287 Gr.1497 Bananabread Plakken (45)
55288 Gr.1498 Lemoncake Fudge (45)
55289 Gr.1499 Chocofudge Cake (45)
55283 Gr.1666 Lava Cookie Wit Caramel (55)
55284 Gr.1667 Lava Cookie Wit Hazelnoot (55)
55285 Gr.1668 Lava Cookie Donker Kokos (55)
55286 Gr.1669 Lava Cookie Vanille (55)
 
Dossche mills
Artipur Capri is een samenstelling voor de bereiding van een zuiders licht meergranenbrood op basis van soja, zonnebloem- en pompoenpitten. In de maand maart ontvangt u 20% korting.
Bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
06100 Artipur Capri (25 kg)
So Pure
Bakeplus brengt het So Pure glutenvrije, biologische assortiment opnieuw onder de aandacht. In de maand maart ontvangt u 10% korting op de witte en bruine broodjes. Vraag uw Bakeplus vertegenwoordiger naar de display als u met dit assortiment wilt starten.

Mutaties

 
Bakeplus saneert na uitloop voorraad het bakto kroketbroodje (art.nr. 57558). Bakeplus adviseert als alternatief het Procema kroketbroodje (art.nr. 58925). Op deze zit geen paneermeel maar is verder vrijwel identiek.
 
Vandemoortele saneert na uitloop voorraad A263 Mueslimuffin met spelt (art.nr. 56280), F22 Franse roomboterappelflap (art.nr. 56116), D146 Rosy Donut (art.nr. 56250), KB78 Roomboter chocoladebroodje (art.nr. 56805) en L75c Ciabattina durum voorgesn. (art.nr. 56878).

Marktinformatie

 
Volkorenboterham meest gegeten 
De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was. Klik hier om het complete artikel te lezen.
 
Drie bedrijven genomineerd voor titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij
Donderdag 9 februari jl. heeft de commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij drie leerbedrijven genomineerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij.
De volgende bedrijven zijn genomineerd: Patisserie Linnick uit Amsterdam, Lex Verkley uit Soest en Christian Chocolaterie Patisserie uit Oss. Zij mogen op maandag 13 maart 2017 hun leerbedrijf, de opleidingsvisie en hun werkwijze toelichten bij de commissie Leerbedrijf van het Jaar. 
De winnaar van de titel “Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij” wordt op 4 april 2017 tijdens de MBO Kampioenen dag in Wageningen bekend gemaakt.
 
Eenvoudiger en stringenter toezichtaanpak voor domein levensmiddelen en voedselveiligheid
De NVWA hanteert per medio 2016 een eenduidiger en transparanter toezichtaanpak en interventiebeleid. Horeca, ambachtelijke ondernemers (bijvoorbeeld bakkers), retail, maar ook verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en verpleegtehuizen zijn per 15 februari 2017 gehouden aan de nieuwe toezichtaanpak. Het schrijft voor hoe de NVWA een overtreding op een norm beoordeelt qua zwaarte en hoe zij op grond daarvan intervenieert.
 
Nieuw in het gewijzigde interventiebeleid
Een bedrijf krijgt bijvoorbeeld direct een boete als na de eerste keer waarschuwen geen wijziging in de situatie is opgetreden. Nieuw is ook het samen nemen van vergelijkbare overtredingen binnen een bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. Als bijvoorbeeld bij een inspectie onhygiënische toestanden in de bakkerij worden aangetroffen en de ondernemer daarvoor een waarschuwing krijgt en de opdracht deze situatie te verbeteren en bij de her inspectie blijkt dat de bakkerij in zijn algemeenheid weliswaar schoon is maar dat de gebruikte apparaten smerig zijn, krijgt de in gebreke blijvende ondernemer niet opnieuw een waarschuwing maar meteen een boete.
Lees hier het volledige bericht.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Bakeplus Zevenaar BV
T +31 (0)31 652 74 41
info.zevenaar@bakeplus.nl
Brood