In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Bakeplus Nieuwsbrief 3 juli

Heading

Bakeplus

 
Bakeplus, BakkerijMonitor en Bakkerij Support bundelen de krachten met ondersteuningstraject ‘Vooruit met de bakker’
Bakeplus, BakkerijMonitor en Bakkerij Support hebben de handen ineengeslagen om klanten van Bakeplus nóg beter te kunnen bedienen. Op 20 juni jl. vond de kick-off plaats van de eerste groep van het actieve ondersteuningstraject ‘Vooruit met de bakker’
 
Het traject dat exclusief wordt aangeboden aan Bakeplusklanten bestrijkt een volledig kalenderjaar waarin de deelnemende bakkerij ondernemers worden ondersteund op een breed scala aan onderwerpen. Te denken valt aan ondersteuning van marketing, rendementsverbetering, assortimentsmanagement, consumenten- en medewerkertevredenheid en de opzet van een klantenpanel. Gedurende het jaar zijn er bijeenkomsten bij Bakeplus in Haaften. Tijdens de bijeenkomsten worden presentaties en workshops gegeven en wordt er actief kennis met elkaar gedeeld in een vertrouwd netwerk. Lees meer hierover via www.bakeplus.nl 
Marketing tip: Kent u de feiten?
De laatste tijd staat brood weer volop in de schijnwerpers. Nu.nl publiceerde het artikel ‘Feit of fabel: de grootste (on)zin over brood’. Dat maakt korte metten met een aantal mythes over brood en zet de feiten helder op een rij. Klik hier voor het artikel. 
 

Nieuws van Leveranciers

 
Dawn
Van 26 juni tot en met 31 augustus voert Dawn actie met Gigant Boerencakemix. U ontvangt in deze periode 10% korting.
 
26233 Dawn Boerencakemix Gigant (20 kg)
Royal Steensma
Onlangs heeft Royal Steensma met haar productielocaties in Vlaardingen en Leeuwarden het level Segregated (SG) behaald bij een RSPO-audit, een certificering voor van verwerking duurzame palmolie. Hiermee laat de organisatie zien dat zij in staat is de 'Segregated' gecertificeerde palmolie vanaf de bron, de plantage, tot en met het laatste verwerkingsstadium volledig gescheiden te vervoeren, op te slaan en te verwerken. Royal Steensma verwerkt duurzame palmolie in de range choco-coatings en –vullingen onder de naam Chocuise Souplesse. 
Lees hier meer over via klik
Bakels
Ook de gehele maand juli ontvangt u 25% korting op de mousse mix mango, mousse mix neutral, mousse mix strawberry, mousse mix tiramisu 2,5 kilo verpakking. 
 
20186 BS Mousse mix neutral (2,5 kg)
20187 BS Mousse mix strawberry (2,5 kg)
20188 BS Mousse mix tiramisu (2,5 kg)
20189 BS Mousse mix mango (2,5 kg)
 
Wouter de Graaf
Van week 25 tot en met week 27 voert Wouter de Graaf actie met een drietal producten. In deze periode ontvangt u 15% actiekorting op de roomboter Boterkoek, roomboter Appeltaart en roomboter Amandelbroodje. 
Niet al deze producten zijn standaard bij Bakeplus uit voorraad leverbaar.
 
58094 Gr.484N RB Boterkoek 375 gram (12 st.)
58038 Gr.839 RB Appeltaart 17 cm 450 gram(8 st.)
55261 Gr.50161 RB Amandelbroodje 90 gram (60 st.)

Mutaties

 
Dawn saneert Brownie tray 270x375x40 mm (art.nr. 28627).
 
Ireks saneert Flutes speciaal 20 kg (art.nr. 18122).

Prijswijzigingen

 
De prijsstijgingen van roomboter, slagroom en melkpoeder zijn nog niet voorbij. Veel producenten zijn genoodzaakt deze stijgingen door te berekenen in de prijs van hun producten.
Kijk op de Bakeplus webshop of vraag uw Bakeplus contactpersoon naar de actuele prijzen van uw producten, zodat u deze wijzigingen meeneemt in uw calculaties.
 
FrieslandCampina professional verhoogt, als gevolg van de wijziging van de grondstofprijzen, met ingang van 3 juli de prijzen van banketbakkersboter en concentraat.
 
D. van der Pol verhoogde per 1 juli de prijzen van roomboter.
 
Puratos verlaagde gedifferentieerd per 1 juli de prijzen van de Belcolade chocolades. De prijsverlaging voor de pure chocolade is het grootst; ongeveer 8%. Dit komt met name door een daling van de prijs van cacaomassa. De prijs van cacaoboter is momenteel ook lager dan eind vorig jaar, evenals de prijs van melkpoeder. Hierdoor kunnen zij tevens de prijzen van de melk en witte chocolade met ongeveer 4 – 5% verlagen. 

Marktinformatie

 
Doet u ook mee met het Nationaal Schoolontbijt 2017?
Ook dit jaar gaan op duizenden basisscholen in heel Nederland meer dan een half miljoen kinderen samen ontbijten. Dat gebeurt tijdens de 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt in de week van 6 tot en met 10 november 2017. Zo ziet heel Nederland hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt met brood is. Ook bij u in de buurt. Bakkers hebben voorrang met inschrijven op supermarkten tot 1 augustus, ben er dus snel bij. Schrijf u daarom snel in via www.schoolontbijt.nl om met uw bakkerij deel te nemen!
Oud-docent Richard Jansen schenkt Bake for Life ruim 3600 euro
De organisatie Bake for Life heeft woensdag een donatie van ruim 3600 euro ontvangen uit handen van oud-bakkerijdocent Richard Jansen van het Graafschap College in Doetinchem. Jansen ging eind vorig jaar met pensioen en kreeg van het Graafschap College en de leerlingen een bedrag van ruim 900 euro om een nieuwe fiets te kopen. ‘Die fiets kan ik zelf wel kopen’, besloot hij vrijwel direct en kondigde aan dat hij het geld aan een goed doel wilde schenken. Bakeplus haakte daarop in. Er stond nog een restbedrag open van de leden van de in november 2016 opgeheven inkoopvereniging ABO. De leden mochten aangeven wat ze met dat geld wilden doen. Het werd het goede doel van Richard Jansen, die daardoor in totaal 3660 euro kon schenken aan Bake for Life.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood