In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Klaar voor de zomer!

Heading

Bakeplus


Het jaar is doormidden, maar de zomer gaat nu pas echt beginnen. De aftrap van het ijsseizoen was helemaal goed te noemen. Tijdens de feestdagen en de lange weekenden hebben we geluk gehad met het weer. Je krijgt wat je verdiend zullen we maar zeggen.
Nu mag de zomer komen. De zomervakanties op de scholen starten medio juli. Dat iedereen vaak mag gaan genieten van al het lekkere ijs dat wij bereiden!

Marktontwikkelingen
1 juli is de start van het 3de kwartaal van 2017. Evenals het vorige kwartaal zijn er prijsontwikkelingen te melden op het gebied van zuivel. Helaas zijn deze niet in ons voordeel; we krijgen te maken met een flinke verhoging van de prijzen. De prijzen van melkpoeder, slagroom en ook de zijn hoog in vergelijking met vorig jaar. 
Eerder hebben wij u al bericht over de prijsstijgingen van kaneel en vanille. Deze markten blijven moeilijk en de prijs is onveranderd. 
Wat doet u nu met deze ontwikkelingen in uw eigen winkel?
De kostprijs van een bolletje ijs zal voor u dus variërend per smaak met enkele centen omhoog gaan. 
U kunt hier verschillend op reageren. U kunt ervoor kiezen om deze prijsverhoging verhoudingsgewijs door te berekenen aan uw klant. Een prijsverhoging midden in het seizoen kan echter weerstand oproepen. En een prijsverhoging van 1 euro naar 1,10 euro voelt anders dan een verhoging van 1,65 naar 1,80 euro. 
Een ander zal terugkijken en constateren dat de grondstoffenprijzen gelijk zijn aan de prijzen van circa 4 jaar geleden. Heeft u de jaren erna, conform de marktprijzen, ook uw bolprijs verlaagd? 
Ons advies? Gebruik je gezonde verstand en sta achter je besluit. 

#IJsspiratie 
IJs is een traktatie. Leuk om te geven, leuk om te krijgen. Om iemand te feliciteren, om je liefde te uitten, of zomaar! 
Een creatief idee van Bakeplus zijn de nieuwe ijsstickers; Een geanimeerde ijssticker, diepvriesbestendig, in kleur en zwartwit. Leuk in combinatie met onze transparante ijsbekers. 
Vraag ernaar bij uw Bakeplus contactpersoon. 
73262 IJsstickers Zwart-Wit IJsbekers (300)
73263 IJsstickers Kleur IJsbekers (300)
73780 Transparante ijsbekers 500 cc met deksel (300)

Namens het Bakeplus IJsteam,
Maurice Burger

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood