In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Nieuwsbrief 17 juli

Heading

Bakeplus

 
Bakto stokbrood wit
Het bakadvies van bakto stokbrood wit is gewijzigd: 
Verwarm de oven voor op 210°C. Wanneer de oven op temperatuur is, de producten in de oven plaatsen. Zorg dat de producten niet tegen elkaar aan liggen en bij voorkeur ontdooid bakken (ontdooitijd 60 min). Zet de temperatuur van de oven terug op 190°C. Gedurende 5 tot 6 minuten het product goudbruin bakken. Na de baktijd de producten direct uit de oven halen en laat de producten nog ca. 15 minuten op het rooster uitwasemen. 
In juli en augustus ontvangt u 5% korting op bakto stokbrood wit. Bekijk deze hier.
 
57443 Bakto stokbrood wit 400 gram (18 stuks)

Nieuws van leveranciers


Bakels BROODT
Bakels brengt in juli en augustus de broodmix 50%-mix voor BROODT onder de aandacht, BROODT met een D en een T, want het is BROOD met de granen van TOEN. In BROODT zijn diverse granen en zaden verwerkt, die komen uit vroegere tijden en nu steeds meer worden herontdekt. BROODT is naast voedzaam ook nog eens ontzettend lekker. BROODT bevat spelt, amaranth, boekweit, chia, quinoa, rogge, havervlokken, lijnzaad en zonnebloempitten. BROODT is een bron van eiwitten en vezels en is rijk aan Omega 3-vetzuren
Klik hier voor meer info of vraag uw Bakels vertegenwoordiger.
In juli en augustus ontvangen klanten van Bakeplus 10% korting. 
 
20164 BS Broodtmix (20 kg)

 
De gehele maand juli ontvangt u 25% korting op de mousse mix mango, mousse mix neutral, mousse mix strawberry, mousse mix tiramisu 2,5 kilo verpakking. 
 
20186 BS Mousse mix neutral (2,5 kg)
20187 BS Mousse mix strawberry (2,5 kg)
20188 BS Mousse mix tiramisu (2,5 kg)
20189 BS Mousse mix mango (2,5 kg)

 
‘T Lekker Plekske
Het assortiment van ’t Lekker Plekske is bij Bakeplus uitgebreid met drie bake off tartelettes. Een harde wener deeg met een lekkere vulling van Kers & Cocos, Latte Macchiato of Chocolade. 
 
55135 LP Tartelette Cocos/Kers (20 st.)
55136 LP Tartelette Chocolade (20 st.)
55137 LP Tartelette Latte Macchiato (20 st.)

 
Ireks
De oogst is binnen en het spelt wordt gepeld en vermalen voor de lekkerste speltproducten.
Met SPELTEMBER® de maand van de nieuwe speltoogst kunt u uw klanten kennis laten maken met de lekkerste speltproducten van u de ambachtelijke bakker. Als u Ireks producten gebruikt bent u verzekerd van zuiver spelt met de hoogste reinheid en kunt u een eerlijk verhaal, over uw speltproducten, aan uw klanten vertellen en hun interesse wekken. Zo kunt u zich als SPELT specialist in de maand SPELTEMBER® profileren als de bakker van het lekkerste spelt.
Meer informatie over de Ireks speltproducten en de SPELTEMBER® actie kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur van Ireks of via marketing@ireks.nl 

Dawn
Van 26 juni tot en met 31 augustus voert Dawn actie met Gigant Boerencakemix. U ontvangt in deze periode 10% korting.
 
26233 Dawn Boerencakemix Gigant (20 kg)


Royal Steensma
Onlangs heeft Royal Steensma met haar productielocaties in Vlaardingen en Leeuwarden het level Segregated (SG) behaald bij een RSPO-audit, een certificering voor van verwerking duurzame palmolie. Hiermee laat de organisatie zien dat zij in staat is de 'Segregated' gecertificeerde palmolie vanaf de bron, de plantage, tot en met het laatste verwerkingsstadium volledig gescheiden te vervoeren, op te slaan en te verwerken. Royal Steensma verwerkt duurzame palmolie in de range choco-coatings en –vullingen onder de naam Chocuise Souplesse. 
Lees hier meer over.

Mutaties


Grensland Zuivel wijzigt na uitloop voorraad de verpakking van de Qimiq Whip (art.nr. 60540 en 60550). Het product is verder ongewijzigd. 


Prijswijzigingen


Zuivel
We informeerden u al eerder over de sterk stijgende prijzen van roomboter, slagroom en melkpoeder. 
De vraag naar melkvet blijft onverminderd hoog. De botermarkt is nog steeds zwaar overspannen. De Europese botervoorraden zijn op en de berg magere melkpoeder groeit alleen maar. Dit overschot melkpoeder dempt de prijsstijging van melk. Betere prijzen voor melk zou op langere termijn meer melk moeten betekenen. Boter wordt gemaakt door het afromen van melk wat room en magere melk oplevert. Van room kan er onder andere boter gemaakt worden en van magere melk wordt melkpoeder gemaakt. Het overschot op magere melkpoeder groeit alleen maar als er meer melk en dus meer boter geproduceerd gaat worden. Zolang de EU deze vicieuze cirkel niet doorbreekt, blijven er hoge boter- en slagroomprijzen.
Omdat producenten met deze hoge boterprijzen liever de melk afromen om boter te maken, neemt de mogelijkheid om kaas te maken alleen maar af. Minder melk betekent in dit geval ook minder kaas en dus stijgende kaasprijzen. 
Veel producenten zijn genoodzaakt deze stijgingen door te berekenen in de prijs van hun producten.
Kijk op de Bakeplus webshop of vraag uw Bakeplus contactpersoon naar de actuele prijzen van uw producten, zodat u deze wijzigingen meeneemt in uw calculaties.

Granen
De graanmarkt is op dit moment zéér onrustig geworden. De Europese markt reageert sterk op berichten van de CBOT (Chicago Board of Trade). In de VS valt de eiwitkwaliteiten tegen, het volume zomertarwe is kleiner dan geschat in zowel de VS als in Canada, er heerst nog steeds droogte in grote gebieden. De Matif is gestegen met 7% ten opzichte van juni 2017.
De premies op hoog eiwit tarwe zijn momenteel op een hoogtepunt, zeker na de berichtgeving over tegenvallende eiwitten in de VS. De fondsen stappen groot in. 
In Europa wordt nu geoogst en de hoop is dat niet alleen het volume maar ook de eiwitkwaliteiten goed zullen zijn. Alleen dan zullen de Matif en de premies kunnen zakken. 

Fruit
De vorst heeft in april veel schade veroorzaakt in Europa. Nu blijkt dat ook de abrikozen en kersenoogst kleiner zal worden dan verwacht. Het is afwachten of de beschikbare oogst aan de vraag kan voldoen. De gevolgen van het weer zien we ook terug in de druivenoogst (krenten en rozijnen), de aardbeien Senga en fruit zoals bramen, frambozen, rabarber. 

Marktinformatie


BakkerijMonitor: omzet eerste halfjaar stijgt voorzichtig
De omzet in de ambachtelijke bakkerijsector is het eerste halfjaar van 2017 voorzichtig gestegen met circa anderhalf procent. Ondanks een lichte daling van het aantal verkochte artikelen (-0,18%) is de totale omzet toegenomen dankzij een stijging van de gemiddelde besteding met 1,3%. Dat meldt Friso Berghuis van de BakkerijMonitor. De aangesloten leden bij de BakkerijMonitor hebben inmiddels een uitgebreid verslag ontvangen. Omdat Berghuis de niet-aangesloten leden ook op de hoogte wil houden, maakt hij een aantal conclusies openbaar.
 
Gemiddelde besteding
De gemiddelde besteding per transactie is uitgekomen op €6,95 tegenoven €6,86 in 2016. De omzetten op dagniveau laten een wisselend beeld zien.
In de onderstaande grafiek zien we dat omzet op de woensdag fors stijgt met 6% wat veroorzaakt wordt door een stijging van het aantal transacties (+3,5%), terwijl het aantal verkochte artikelen daalt (op woensdag is die daling in vergelijking met andere dagen het sterkst). De besteding  is gestegen met 2,4%. Hieruit kan worden geconcludeerd dat meer klanten minder artikelen kopen, maar met een hogere gemiddelde besteding. Dus stijgt de omzet.

Op de zaterdag is een daling van het aantal transacties te zien met 1,4%, maar met meer verkochte artikelen tegen een hogere waarde. Conclusie: minder klanten kopen op de zaterdag, maar de klanten die kopen nemen meer artikelen mee tegen een hogere gemiddelde besteding.
 
Vijf productgroepen
De BakkerijMonitor wordt voor 73% gedekt door 5 productgroepen: Grootbrood, Kleinbrood, Stukswerk, Gebak en taarten, Droog banket.
De trend binnen grootbrood lijkt nog niet te kenteren: het aantal klanten dat het koopt, daalt nog steeds, maar het aantal artikelen dat men koopt stijgt. Ook de gemiddelde besteding is iets hoger dan vorig jaar.
Opvallend binnen de productgroep van 5 is ook de stijging van Gebak/taarten met ruim 2%. Dat wordt veroorzaakt door een kleine stijging van het aantal transacties en een relatief forse stijging van de besteding.
Meer informatie
Bakkers die meer willen weten over de monitor kunnen contact opnemen met Friso Berghuis of kijk hier

Omzet detailhandel groeit met 3,5 procent in mei
De detailhandel heeft in mei 3,5 procent meer omgezet dan in mei 2016, meldt het CBS. De verkopen (volume) waren 3 procent hoger. De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide. Daarnaast is online bijna 24 procent meer omgezet. 
De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel bijna 6 procent hoger dan in mei 2016.
De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in mei een omzetstijging van bijna 2 procent. Dat was te danken aan hogere prijzen, want de winkels verkochten evenveel als in mei 2016. Lees het volledige bericht.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood