In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Nieuwsbrief 31 juli

Heading

Bakeplus

CSM en Bakeplus
Samen met CSM heeft Bakeplus een aantrekkelijke Waldkorn actie. Door deel te nemen aan deze actie kunt u uw klanten trakteren op een gratis Waldkorn lunchbox. Vraag uw Bakeplus buitendienstmedewerker naar de voorwaarden en ontvang een gratis actiepakket bij uw Waldkorn bestelling.

Recepten Altijd Brood op de Plank

De zomerperiode leent zich uitstekend voor het voorgebakken breekbrood van Altijd Brood op de Plank. Uitgebreid ontbijt, picknick of bij de BBQ, er zijn veel mogelijkheden voor dit product. Kijk op onze Facebookpagina www.facebook.com/Bakeplus voor drie onderscheidende receptvariaties zoals wit breekbrood met spek, appel en abrikoos.

Nieuws van leveranciers

 
Procema
Procema heeft al 25 jaar ‘ovenheerlijke’ producten. Om dit met u te vieren ontvangt u de gehele maand augustus 25% korting op een selectie producten. Bezoek de website van Procema voor meer informatie en het laatste nieuws.
 
58481 Mrg Frikandelbroodje XL (45 stuks)
58427 Mrg Frikandelbroodje (35 stuks)
58337 RB Saucijzenbroodje bovenplakmodel (45 stuks)
58661 RB Saucijzenbroodje omslagmodel (50 stuks)
58922 RB Kaasbroodje gedecoreerd (60 stuks) 
58437 Mrg Kaasbroodje gedecoreerd (60 stuks) 
58671 RB Appelflappen enveloppe gesuikerd (60 stuks)
58442 Mrg Appelflappen enveloppe gesuikerd (60 stuks)
 
Callebaut Gelato
In de gehele maand augustus kunt u nog profiteren van 20% korting op ChocoCrema Nocciola, ChocoCrema Nero en ChocoCrema Bianco uit het Callebaut Gelato assortiment. Bakeplus verwerkte deze vullingen in een viertal onderscheidende variegato’s; chocolade, hazelnoot, witte chocolade en praliné. Vraag uw Bakeplus buitendienstmedewerker hiernaar of kijk op onze Facebook pagina www.facebook.com/Bakeplus 
 
34330 CB Vulling Hazelnoot (3 kg)
34331 CB Vulling Chocolade (3 kg)
34332 CB Vulling Wit (3 kg)
CSM
CSM breidt haar assortiment uit met een gevulde Milka muffin, een gevulde Milka donut en drie dessert donuts: cappuccino, yoghurt strawberry en decadent chocolade. Deze introducties zijn bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
54447 MC2289 Milka muffin gevuld (48 stuks)
54449 MC2293 Milka donut gevuld (48 stuks)
54503 MC2245 Cappuccino donut (48 stuks)
54504 MC2246 Yoghurt strawberry donut (48 stuks)
54505 MC2278 Decadent chocolade donut (48 stuks)
Bakels 
Bakels brengt in juli en augustus de broodmix 50%-mix voor BROODT onder de aandacht, BROODT met een D en een T, want het is BROOD met de granen van TOEN. In BROODT zijn diverse granen en zaden verwerkt, die komen uit vroegere tijden en nu steeds meer worden herontdekt. BROODT is naast voedzaam ook nog eens ontzettend lekker. BROODT bevat spelt, amaranth, boekweit, chia, quinoa, rogge, havervlokken, lijnzaad en zonnebloempitten. BROODT is een bron van eiwitten en vezels en is rijk aan Omega 3-vetzuren
Meer info? Kijk op www.broodt.com of vraag uw Bakels vertegenwoordiger.
In juli en augustus ontvangen klanten van Bakeplus 10% korting. 
 
20164 BS Broodtmix (20 kg)
 
‘T Lekker Plekske
Het assortiment van ’t Lekker Plekske is bij Bakeplus uitgebreid met drie bake off tartelettes. Een harde wener deeg met een lekkere vulling van Kers & Cocos, Latte Macchiato of Chocolade. 
 
55135 LP Tartelette Cocos/Kers (20 st.)
55136 LP Tartelette Chocolade (20 st.)
55137 LP Tartelette Latte Macchiato (20 st.)
Ireks
De oogst is binnen en het spelt wordt gepeld en vermalen voor de lekkerste speltproducten.
Met SPELTEMBER® de maand van de nieuwe speltoogst kunt u uw klanten kennis laten maken met de lekkerste speltproducten van u de ambachtelijke bakker. Als u Ireks producten gebruikt bent u verzekerd van zuiver spelt met de hoogste reinheid en kunt u een eerlijk verhaal, over uw speltproducten, aan uw klanten vertellen en hun interesse wekken. Zo kunt u zich als SPELT specialist in de maand SPELTEMBER® profileren als de bakker van het lekkerste spelt.
Meer informatie over de Ireks speltproducten en de SPELTEMBER® actie kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur van Ireks of via marketing@ireks.nl
 
Dawn
Van 26 juni tot en met 31 augustus voert Dawn actie met Gigant Boerencakemix. U ontvangt in deze periode 10% korting.
 
26233 Dawn Boerencakemix Gigant (20 kg)

Mutaties


CSM saneert na uitloop voorraad MC23837 Milka Muffin (art.nr. 54451). Het alternatief is MC2289 Milka Muffin gevuld (art.nr. 54447).

Prijswijzigingen


Procema verhoogt per 1 augustus gedifferentieerd een gedeelte van haar assortiment.

Marktinformatie


NVWA blokkeert uit voorzorg leghenbedrijven
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blokkeert vanaf woensdag 26 juli tientallen leghenbedrijven. Op zaterdag 22 juli blokkeerde de NVWA al 7 andere leghenbedrijven, nadat daar fipronil in de eieren was aangetroffen. Bij deze 7 bedrijven had hetzelfde pluimveeservicebedrijf in juli een behandeling tegen bloedluis uitgevoerd. Het vermoeden bestaat dat daarbij fipronil is gebruikt, terwijl dit middel niet is toegestaan in de pluimveehouderij. Uit voorzorg blokkeert de NVWA daarom nu ook de bedrijven waar ditzelfde pluimveeservicebedrijf eerder dit jaar een behandeling heeft uitgevoerd. Inspecteurs nemen bij de bedrijven monsters van eieren, leghennen en mest. Wanneer er in deze monsters geen fipronil wordt aangetroffen, geeft de NVWA de bedrijven weer vrij. Treft de NVWA wel fipronil aan, dan blijven de bedrijven geblokkeerd. Zij mogen dan geen eieren, leghennen of mest meer afvoeren en zij moeten uitgeleverde eieren terughalen uit het handelskanaal.
In het onderzoek heeft de NVWA tot nu toe in eieren geen concentraties aangetroffen die een direct gevaar voor de volksgezondheid zijn. Bij langdurige consumptie van eieren die fipronil bevatten, kunnen er mogelijk wel schadelijke effecten optreden. De NVWA adviseert het advies van het Voedingscentrum over het eten van eieren op te volgen.

Bakeplus heeft de leveranciers van ei-producten gevraagd naar een verklaring met betrekking tot fipronil en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.
Er zijn tot nu toe nog géén eieren aangetroffen met te hoge concentraties fipronil.


         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood