In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Nieuwsbrief 28 augustus

Heading

Bakeplus


Vlaaienregen tijdens Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 
Zaterdag 7 oktober start de traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Centraal staat natuurlijk de jaarlijkse vlaaikeuring op woensdag 11 oktober. Maar er is veel meer dit jaar: 
De sociale media kanalen worden dit jaar volop benut om maximale consumentenaandacht te krijgen. Zo kan de consument onder andere zijn stem uit brengen op zijn of haar favoriete vlaaismaak van 2017. Ook is er een speciale kras&win actie waardoor consumenten kans maken op gratis producten en de hoofdprijs van 1 jaar lang gratis vlaai.   
Volop consumentenaandacht dus!
Lees meer via www.bakeplus.nl en volg de Vlaaikeuring via  www.facebook.com/vlaaikeuring
Marketing tip: Hoe ontwikkelt de markt zich?
Positieve trend in de omzet. Het is positief dat de omzet in de afgelopen 8 weken (week 26-33) een stijging laat zien van 3% en dat het aantal transacties met 0,1% stijgt. Het aantal artikelen dat verkocht wordt is met 0,1% aan het dalen. De gemiddelde besteding stijgt met 2,9% (van € 6,58 naar € 6,77) 
In de maanden juli en augustus zien we dat de positieve trend binnen de categorie ‘Gebak en Taarten’ doorzet met respectievelijk 1,3% en 4% meer omzet. De omzet ‘Kleinbrood’ laat echter een negatieve trend zien (-1,15% en – 1,2%). 
De categorie ‘Stukswerk’ (hele jaar een positieve index van 4,4%) stijgt in juli met 3,8%, maar moet in augustus een klein stapje terug doen (-0,3%) 
Tenslotte kijken we naar de categorie ‘Grootbrood’. Cumulatief gezien schommelen we het hele jaar al rond de 0-lijn, maar in juli en augustus moeten we een stapje terug doen met een daling van de omzet met 2,3% in juli en 3,2% in augustus.
Bakkers en/of leveranciers die wekelijks op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen in de branche kunnen een email sturen naar bakkerijmonitor@bricc.nl of kijken op de website www.bricc.nl
 
Herfst-, Sinterklaas- en Kerstdecoratie
Zowel Dekom, Dobla als Callebaut - met hun nieuwe decoratiemerk Mona Lisa - hebben een mooi assortiment decoraties voor het komende najaar samengesteld. Vraag uw Bakeplus contactpersoon naar de (gewijzigde) bestelmogelijkheden zodat u tijdig voldoende decoratie op voorraad heeft.
 
Save the date
Reserveer dinsdagmiddag 3 oktober in uw agenda voor Bakeplus. Binnenkort ontvangt u meer informatie!  

Bakeplus steeds meer digitaal
Steeds meer zullen wij overgaan tot het digitaal verzenden van informatie over ons bedrijf. Hierbij kunt u denken aan uitnodigingen voor activiteiten, verschillende acties en communicatie van gewijzigde leverdagen. 
Logischerwijs hebben wij van de meeste lezers van deze digitale mailing reeds een email adres. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, of mocht u hiervoor een ander email adres willen gebruiken, dan willen wij u vriendelijk vragen een email te sturen naar post@bakeplus.nl o.v.v. uw naam en debiteurennummer. 

Nieuws van leveranciers

 
Gourmand
De mini mix Danish Pastry van Gourmand is volgens traditioneel recept met een bakstabiele vulling en topping. De producten zijn knapperig, luchtig en krokant en met de mix box heeft u een gevarieerd aanbod. In september krijgt u bij 2 dozen er 1 gratis.
50151 GM 59199 Mini mix Danish Pastry 120 stuks
Vandemoortele
Spaar voor mooie cadeaus met St-Allery & Gold Cup! Cadeaus sparen gaat wel heel gemakkelijk bij Vandemoortele! Koop van 1 juli t/m 31 oktober 2017 de actieproducten van St-Allery en Gold Cup. Registreer u op www.vandemoorteleactie.com/bakkerij en start meteen met sparen! U krijgt namelijk bij uw registratie alvast 10 spaarpunten gratis en u ontvangt al een cadeau bij 3 producten (van 100 punten)! Spaar voor uzelf, gezin of zet uw medewerkers in het zonnetje. Meer informatie over de spaaractie kunt u opvragen via marketing.nl@vandemoortele.com of vraag uw Bakeplus buitendienstmedewerker. OP = OP! 
 
17316 Gold Cup Instant Mix 4x 3 kg
17318 Gold Cup Bladerdeeg Croissant plak 6x 2 kg
17320 Gold Cup Korst 4x 2,5 kg
17322 Gold Cup Deeg 4x 2,5 kg
17324 Gold Cup Crème 4x 2,5 kg
17325 Gold Cup Wals 4x 2,5 kg
17326 St.Allery Revolution 4x 2,5 kg
17327 St.Allery Premium Liquid 5 kg
17329 St.Allery Premium Croissant 6x 2 kg
Dossche Mills
Van 1 september tot het einde van het jaar geeft Dossche Mills 20% korting op een drietal producten: Star Oliebollenmix, Forti Boterstollenpoeder en Bloem Gigant. 
Deze producten zijn niet allemaal standaard bij Bakeplus uit voorraad leverbaar.
 
06252 Star Oliebollenmix 10 kg
23072 Forti Boterstollenpoeder 20 kg
06290 Bloem Gigant 25 kg

Prijswijzigingen

 
De prijzen van scharreleieren zijn gestegen. 
De prijzen van de (room)boter en de slagroom zijn gedifferentieerd verhoogd. 
De vanilleprijs stijgt, evenals de appelprijzen in verband met oogstproblemen.

Marktinformatie


NVWA akkoord met omrekenfactoren voor fipronil in geconcentreerde eiproducten
De Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren en Eiproductfabrikanten (Anevei) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben een akkoord over de te hanteren omrekenfactoren voor fipronil voor geconcentreerde ei-producten bereikt. Dit akkoord biedt de ei-verwerkers duidelijkheid en geeft de sector weer wat ruimte. Lees het volledige bericht en bekijk de tabel met de omrekenfactoren van fipronil in geconcentreerde eiproducten via klik.

Zuivelproducten 10% duurder in één jaar tijd
De consumentenprijzen van zuivelproducten zijn het afgelopen jaar flink in prijs gestegen. Consumenten betaalden in de winkels in juli 2017 bijna 10% meer voor melkproducten dan een jaar eerder. Dit is de grootste prijsstijging van zuivel in bijna tien jaar tijd. Uitgaven aan zuivel maken circa 14% uit van de bestedingen aan voeding. Dit meldt het CBS op basis van nadere analyse van de consumentenprijsindex.
Naast zuivelproducten, die de kroon spanden, waren vlees en vis ook flink duurder dan vorig jaar. Een stukje vlees op het bord kostte in juli 2017 ruim 5% meer dan een jaar eerder. Vis steeg tweemaal zo hard in prijs als vlees. Andere voedingsmiddelen stegen minder hard in prijs. Gemiddeld was de consument in de winkel 3,3% duurder uit voor zijn eten dan vorig jaar. Dat is de grootste prijsstijging in vier jaar tijd. De gemiddelde prijsstijging van alle goederen en diensten was in juli op jaarbasis 1,3%. De prijsontwikkeling van voeding droeg 0,4 procentpunt bij aan deze prijsstijging.
Lees het volledige bericht via klik.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood