In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Nieuwsbrief 25 september

Heading

Bakeplus


Wij nodigen u graag uit!
Op de Bakkersvak hebben we samen met velen van u al een kijkje genomen in onze nieuwe online omgeving. Dankzij uw input hebben wij een uniek platform ontwikkeld, dat wij graag aan u presenteren op dinsdag 3 oktober. 
Mis dit unieke evenement niet!
 
Datum: dinsdag 3 oktober 2017
Tijd:     van 16:00 uur tot 17:00 uur
Plaats: vanuit uw eigen stoel 
 
Lees meer hierover via www.bakeplus.nl
 
Marketing tip: voor de zuiderlingen: Vlaaikeuring 2017
Ook dit jaar weer is de jaarlijkse vlaaikeuring. Een competitie waarbij Limburgs trots ‘de vlaai’ centraal staat. Maar het is meer dan alleen een competitie. Een week lang staat de Ambachtelijke bakker centraal. Doe mee en benut die aandacht! Volg de vlaaikeuring via www.facebook.com/vlaaikeuring.
 
Sinterklaas en Kerst assortiment
Leg nu uw Sinterklaasassortiment in de winkel! Wij hebben diverse artikelen zoals kruidnoten en pepernoten op voorraad.
Wat heeft u verder nodig aan beignets, oliebollenmix, speculaaskruiden, stoldozen? Uw Bakeplus buitendienstmedewerker is u graag van dienst.

Nieuws van leveranciers

 
Koekjesbakkerij Veldt
Zes soorten kant en klaar koekdeeg van het merk Opscheppers zijn vanaf heden bij Bakeplus leverbaar. Het deeg kan op kamertemperatuur op een plaat geschept worden. Na afbakken heeft u in een handomdraai heerlijk verse koeken. Per emmer van 3,5 kilo maakt u ongeveer 60 koeken.
 
47156 Opscheppers appel kaneel 3,5 kg
47155 Opscheppers haver cranberry 3,5 kg
47150 Opscheppers haver chocolade 3,5 kg
47153 Opscheppers caramel zeezout 3,5 kg
47152 Opscheppers kokos 3,5 kg
47154 Opscheppers kokos chocolade 3,5 kg
Ireks
Veel bakkers in Nederland doen mee met SPELTEMBER®; de maand van de nieuwe speltoogst waarbij de bakkers hun klanten kennis kunnen laten maken met de lekkerste speltproducten van de ambachtelijke bakker. 
Ireks heeft gezorgd voor uniek promotiemateriaal bestaande uit leuke, 2 eenvoudige consumentenacties waaruit men als bedrijf zelf de keuze kan maken. Veel bakkers maken hiervan gebruik en bereiken middels social media extra veel consumenten. Bovendien ontvangt men gedurende de maand september GRATIS automatisch 15% product gratis. Daarbij geldt bij deze speciale actieverpakkingen OP=OP. 
Meer informatie over Ireks speltproducten en de SPELTEMBER® actie kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur of via marketing@ireks.nl.
 
Wouter de Graaf
Van week 37 tot en met week 40 voert Wouter de Graaf actie met een viertal appelflappen. In deze periode ontvangt u 20% korting. Niet al deze producten zijn bij Bakeplus standaard uit voorraad leverbaar.
 
58041 Gr.10540 RB Appelflap met suiker 40 stuks
58066 Gr.10584 RB Appelflap mini 60 stuks
55260 Gr.10575 Mgr Appelflap 40 stuks
58043 Gr.10536 RB Appelflap zonder rozijnen 40 stuks
Gourmand
De mini mix Danish Pastry van Gourmand is volgens traditioneel recept met een bakstabiele vulling en topping. De producten zijn knapperig, luchtig en krokant en met de mix box heeft u een gevarieerd aanbod. In september krijgt u bij 2 dozen er 1 gratis.
 
50151 GM 59199 Mini mix Danish Pastry 120 stuks
Dossche Mills
Van 1 september tot het einde van het jaar geeft Dossche Mills 20% korting op een drietal producten: Star Oliebollenmix, Forti Boterstollenpoeder en Bloem Gigant. 
Deze producten zijn niet allemaal standaard bij Bakeplus uit voorraad leverbaar.
 
06252 Star Oliebollenmix 10 kg
23072 Forti Boterstollenpoeder 20 kg
06290 Bloem Gigant 25 kg

Marktinformatie

 
Bakkersbrein; nu voor verkoop- EN productiemedewerkers! 
Bakkersbrein heeft nieuwe categorieën en vragen! De Nationale Bakkerij Academie en Stichting Ambachtelijke Bakkerij hebben in 2016 samen een app ontwikkeld, genaamd Bakkersbrein. Bakkersbrein is een quiz die gratis en op iedere (smart)telefoon gespeeld kan worden, waarmee het kennisniveau van medewerkers uit de bakkerijbranche wordt getest en vergroot en waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Lees meer hierover via: klik
Wie wordt de opvolger van Christiaan Chocolaterie en Patisserie?
Leerbedrijven zijn van groot belang voor de bakkerijbranche, de scholen en natuurlijk voor bakkerijleerlingen, onze toekomstige brood en banketbakkers en baksters.
Met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2018 kunnen ambitieuze praktijkbegeleiders en ondernemers hun talent tonen. Is uw bedrijf een voorbeeld van goede praktijkbegeleiding?  
De ervaring heeft geleerd dat meedoen aan deze verkiezing bijdraagt tot saamhorigheid binnen het bedrijf en inzicht geeft in de sterke en minder sterkte punten van het opleiden. Daarnaast zet u uw bedrijf in de spotlights bij uw (toekomstige) leerlingen en medewerkers. 
Een bedrijf kan zichzelf aanmelden voor de verkiezing, maar ook een praktijkbegeleider, het ROC of een leerling mag uw leerbedrijf aanmelden! Aanmelden kan tot 1 november 2017. 
Kijk op klik.
 
Eerlijke pintarieven
De NBOV maakt zich als branchevereniging sterk voor eerlijke pintarieven. De verschillen in tarieven tussen het grootwinkelbedrijf en een zelfstandig ondernemer zijn onverklaarbaar groot. Als ambachtelijke bakker betaalt u meer dan het dubbele tarief voor een pintransactie ten opzichte van de grote supermarktketens. Uiteindelijk is het geld in welke vorm dan ook van ons allemaal. Zeg maar; een soort nutsvoorziening! Daarnaast onderneemt u ook maatschappelijk verantwoord als u pinnen stimuleert boven kasgeld. Dat komt de veiligheid in de winkel ten goede.
Gelet op de enorme groei van het aantal pinbetaling - in vijf jaar tijd met 50% - hadden de pintarieven in een normaal functionerende markt moeten dalen. De vaste kosten kunnen tenslotte over veel meer transacties worden verdeeld.
De NBOV heeft namens de branche ons ongenoegen hierover geuit en dit onder de aandacht van de onafhankelijk toezichthouder ACM gebracht. Om wellicht op een later moment met kans op succes een formele klacht in te kunnen dienen, hebben zij veel informatie nodig en hierbij is uw hulp nodig.
Wat kunt u doen?
Op www.nbov.nl/pintarieven kunt u een voorbeeldbrief downloaden waarin u uw eigen bedrijfsgegevens, de gegevens van uw bank en de datum kunt invullen. Stuur deze volledig ingevulde brief bij voorkeur per post naar uw eigen bankfiliaal. De NBOV is erg benieuwd naar de reactie van uw bank. Wanneer u de reactie van uw bank binnen heeft, wilt u deze dan scannen en per mail versturen naar pintarieven@nbov.nl? Mocht u binnen twee weken van uw bank nog geen reactie hebben ontvangen, schroom dan niet om ze aan deze brief te herinneren.
Vragen?
Mocht u vragen hebben over de pintarieven en/of over deze actie dan kunt u contact opnemen met Johan Weggeman, beleidsmedewerker Economische Zaken van de NBOV, op telefoonnummer 0182 – 69 30 30.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood