In deze nieuwsbrief:

Logo Bakeplus

Nieuwsbrief 9 oktober

Heading

Bakeplus


Bakeplus lanceert e-commerce platform!
Bakeplus heeft vorige week zijn e-commerce-platform gelanceerd. De lancering van het e-commerce platform gebeurde live via een online webinar. Het webinar is terug te kijken via de volgende link: KLIK
Vanuit 170 computers, laptops, tablets en telefoons is ingelogd op het webinar. En dat betekent dat er nog veel meer aan het kijken waren, immers velen zaten met 2 of meer achter het scherm. 
Onze service zetten we ook online prominent in. Dat betekent naast bestelgemak, een snelle manier om advies en informatie in te winnen, bij medewerkers met verstand van zaken. Bovendien is dit een platform waar klanten, leveranciers en Bakeplus elkaar ontmoeten. Om kennis, activiteiten en inspiratie te delen. Bakeplus kijkt door de bril van de ondernemer: welke marktontwikkelingen zijn er? Welke innovaties of trends? En, hoe haak je hier als ondernemer succesvol op in?  
Het platform is uniek in de branche, open en transparant met een eigentijdse look en feel. U kunt snel uw standaard bestellijst invullen en de order plaatsen. Eveneens krijgt u in 1 oogopslag inzicht welke producten in actie zijn, van prijs gewijzigd of dat het een bestel- of voorraadartikel is. We staan aan het begin van iets nieuws, de komende maanden zullen er volop functionaliteiten toegevoeg
d worden om voor u alles nog gemakkelijker, overzichtelijker en completer te maken.

Vlaaikeuring 2017
De week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker is van start gegaan! Met als hoogtepunt natuurlijk de jaarlijkse vlaaikeuring. Welke bakker bakt er dit jaar de lekkerste vlaai? Volg de ontwikkelingen via de Facebookpagina van de Vlaaikeuring: www.Facebook.com/Vlaaikeuring
Roadshow
Op woensdag 4 oktober was de eerste Bakeplus Roadshow en waren wij te gast bij Bakkerij Vedder - De Echte Bakker in Deurne. Een mooie samenwerking tussen gastheer Bart en zijn team, Eelco Welgraven en Hans Som namens Bakeplus. 
Op donderdag 5 oktober waren we van harte welkom bij Bakkerij van Horssen in Aalst en we mochten daar een enthousiaste groep begroeten. 
Er staan dit jaar enkele andere roadshows gepland. Vraag uw Bakeplus contactpersoon als u meer informatie hierover wilt.
Maandag 16 oktober bij Bakkerij van Pooij
Maandag en dinsdag 30/31 oktober bij Bakkerij Waegemakers
Woensdag 1 november bij het Arcus college


Nieuws van leveranciers

 
Vergeer
In 2016 heeft Vergeer het logo veranderd. Het logo is gemoderniseerd en heeft meer elementen gekregen om het verhaal van het familiebedrijf te vertellen. Ondertussen is er gewerkt aan het aanpassen van onze verpakkingen: ze hebben een luxere uitstraling voor meer onderscheid in het schap, illustraties ter verduidelijking van de inhoud van de verpakking, een duidelijke kleurcodering voor de leeftijdsaanduiding Gouda kaas of soort kaas en meer storytelling: uitleg over de smaak van de kaas. Met ingang van week 41 zullen ze overgaan naar de nieuwe uitstraling en gewijzigde verpakking.
 
Wouter de Graaf
Van week 41 tm week 44 voert Wouter de Graaf actie met een viertal Lavacookies. In deze periode ontvangt u 20% korting.
55283 Gr.1666 Lavacookie caramel zeezout 55 stuks
55284 Gr.1667 Lavacookie hazelnoot 55 stuks
55286 Gr.1669 Lavacookie vanilla 55 stuks
55285 Gr.1668 Lavacookie kokos 55 stuks
Bakels
Bakels introduceert dit najaar een nieuwe broodmix; Schwedenbrodmix. Het is een veelzijdige mix welke vele verwerkingsmogelijkheden kent om op een makkelijke manier allerlei donkere broodvariaties te maken. Zowel zoet als hartig. Daarom  ontwikkelde  Bakels een productbrochure met 8 verrassende verwerkingsrecepten, veelal volgens traditioneel Zweeds gebruik.
Zou u graag eens  kennis maken met de Schwedenbrodmix of wilt u misschien een receptenbrochure ontvangen? Mail dan naar info@bakels-senior.nl of bel 0294-414559. 
Deze productintroductie is bij Bakeplus niet standaard uit voorraad leverbaar.
 
20534 BS Schweden Brodmix 20 kg
Ireks
Het najaar staat voor de deur dus tijd voor een passend nieuwe koekreceptuur op basis van Golden Fantasie: Winterkoek met rode wijnkruiden. Deze is rijk gevuld met noten, dadels, vijgen, amarettini koekjes en een rode wijnkruidenmelange welke in Frankrijk vaak tijdens de feestdagen op cakeproducten wordt gebruikt. Deze koek past zowel bij een high tea of als plakje bij de koffie/thee, maar is ook uitstekend geschikt voor een dessert bijv. met een bolletje (amandel)ijs. De Winterkoek wordt weer ondersteund met bijbehorend promotie- en digitaal materiaal en unieke sleeves met stickers om deze koek mooi en handig in te verpakken. Informeer voor meer informatie over deze unieke maar bovenal heerlijke koek bij uw baktechnisch adviseur of via marketing@ireks.nl.
Koekjesbakkerij Veldt
Zes soorten kant en klaar koekdeeg van het merk Opscheppers zijn vanaf heden via Bakeplus leverbaar. Het deeg kan op kamertemperatuur op een plaat geschept worden. Na afbakken heeft u in een handomdraai heerlijk verse koeken. Per emmer van 3,5 kilo maakt u ongeveer 60 koeken.
 
47156 Opscheppers appel kaneel 3,5 kg
47155 Opscheppers haver cranberry 3,5 kg
47150 Opscheppers haver chocolade 3,5 kg
47153 Opscheppers caramel zeezout 3,5 kg
47152 Opscheppers kokos 3,5 kg
47154 Opscheppers kokos chocolade 3,5 kg
 
Dossche Mills
Van 1 september tot het einde van het jaar geeft Dossche Mills 20% korting op een drietal producten: Star Oliebollenmix, Forti Boterstollenpoeder en Bloem Gigant. 
Deze producten zijn niet allemaal standaard bij Bakeplus uit voorraad leverbaar.
 
06252 Star Oliebollenmix 10 kg
23072 Forti Boterstollenpoeder 20 kg
06290 Bloem Gigant 25 kg

Prijswijzigingen

 
Rond 1 oktober zijn een groot aantal artikelen gedifferentieerd in prijs gewijzigd als gevolg van nieuwe oogst (graan, fruit, suikerbiet etc) of de hoge boterprijs. Kijk op de Bakeplus webshop of vraag uw Bakeplus contactpersoon naar de actuele prijzen van uw producten, zodat u deze wijzigingen meeneemt in uw calculaties.
 
Granen
De Europese tarwe exportmarkt loopt achter; er is 42% minder geëxporteerd in 2017 ten opzichte van 2016. Toch is de vraag naar Europese tarwe groot vanuit onder andere Egypte en Argentinië, maar deze exporttenders worden momenteel ingevuld door de grote oogst Russische tarwe. De Franse tarweoogst was qua opbrengst goed, maar de kwaliteit is baktechnisch niet de beste. Duitse tarwe blijft kwalitatief de beste en de Duitse boeren zijn daarmee ook niet zo afhankelijk van de export.  
 
Eieren
De beschikbaarheid van eieren blijft een probleem na het fipronil-schandaal. Verwachting is dat het nog zeker tot eind 2017 problemen in de beschikbaarheid zal zijn.
 
Fruit
De appeloogst valt zowel nationaal als internationaal bijzonder tegen. De inkoopprijzen van de appels zijn vanaf augustus al aan het stijgen. De prijzen van de Goudreinette en dan met name de gesorteerde maten 75/80 en 85/90 stijgen extra omdat de oogst in veel gevallen slecht is geweest; 25% van de normale oogst.
Door een late vorst dit jaar is ook de oogst beduidend minder van kersen, rode bessen, pruimen, abrikozen en aardbeien uit Polen, waar hitte en droogte parten heeft gespeeld. 

Marktinformatie

 
BakkersVakWedstrijden
Op 8 november worden de BakkersVakWedstrijden gehouden in het Fries Congrescentrum Drachten. Elke bakker (ondernemer of werknemer) kan meedoen. Inschrijven kan alleen via de website: www.bakkersvakwedstrijden.nl. Inschrijvingen dienen voor vrijdag 3 november binnen te zijn.
Alle ingeleverde producten worden gekeurd door ervaren juryleden.
In het wedstrijdboekje, dat te vinden is op www.bakkersvakwedstrijden.nl, staat belangrijke informatie voor deelnemers, zoals de wedstrijdvoorwaarden en de spelregels per product. 
 
BakkerijMonitor
Forse omzetstijging ambachtelijke bakkers in september 2017, maar…
…..noodzaak om te focussen neemt meer en meer toe. Onderscheidend zijn, een uitgekiend assortiment hebben, juiste kostprijscalculaties en methodes hanteren worden nog belangrijker in de ambachtelijke bakkerijsector. 
De gemiddelde besteding stijgt met 5,4% van € 6,61 naar € 6,97. Er is een kleine daling waargenomen in het aantal artikelen dat verkocht is (-2,2%). De gemiddelde stukprijs is fors gestegen van €2,87 naar €3,09 (+7,8%). Enerzijds een doordat de gemiddelde waarde van de verkochte artikelen is toegenomen (luxer) en anderzijds door het doorvoeren van prijsverhogingen.
Niet alle deelnemende bakkers eindigen het derde kwartaal met een omzetplus. Bij 29,4% van de deelnemers staat een negatieve omzetindex in de boeken.
Bij 56,4% zijn meer transacties geregistreerd dan dezelfde periode vorig jaar. Tevens zien we dat  82,7% van de deelnemers een hogere gemiddelde besteding heeft dan vorig jaar.
Op de geheel vernieuwde website van de BakkerijMonitor (klik HIER) staat een uitgebreider rapport met marktdata. Op deze site kunnen bakkers ook terecht voor meer informatie over assortimentsmanagement en worden de mogelijkheden besproken om zelf deel te nemen.

         

Heeft u vragen?

Bakeplus Haaften BV
T +31 (0)41 859 74 44
info.haaften@bakeplus.nl
Bakeplus Venlo BV
T +31 (0)77 382 90 90
info.venlo@bakeplus.nl
Brood